Cserszegi Fűszeres

cserszegi

A Butélia borcsaládunkhoz tartozó Cserszegi fűszeres Hungaricumnak számító magyar fajta. Sokak szerint egy nemesítői remekmű, mely az Irsai Olivér és a Piros Tramini keresztezésével született. Ezért is döntöttünk a mellette mikor szőlőtelepítésre került a sor: jelen állapotban is saját szőlőterületünk jelentős részét teszi ki. Feldolgozás-technológiánkban  különös figyelmet szentelünk rá.  Megjelenésében nagyon elegáns, zöldessárga színű, fűszeres illatú és ízű, élénk savtartalmú, testes bor, amely az erjedés során visszamaradt cukortartalommal tökéletesen harmonizál.
Félédes borunk fogyasztását 10-12°C-on ajánljuk előételekhez, vagy desszertborként, de tökéletesen alkalmas fűszeres ételek, fehér húsú szárnyasok mellé is.